Itt vagyunk: Főoldal Teremtés ünnepe Teremtés ünnepe 2012
Mottó

Akit nem tölt el ragyogással a teremtett dolgok hatalmas pompája, az vak; akit nem ébreszt fel hatalmas morajuk, az süket; aki nem jegyzi meg az első törvényt ilyen hatalmas jelekből, az bolond... Ezért nyissátok ki szemeiteket; ébresszétek fel lelki füleiteket; nyissátok ki szátokat és használjátok a szíveteket, hogy meglássátok Istenünket minden teremtményben és az egész teremtésben. (Szent Bonaventura)

 

Teremtés ünnepe 2012

A magyarországi katolikus, református, metodista és evangélikus egyházak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsával közösen az idei Teremtés Ünnepét 2012. szeptember 30. és október 7. közötti időszakra hirdetik meg. Az idei év témája Jézus és a teremtett világ, mottója az evangélium üzenete: „... úgy szerette Isten a világot...” (Jn 3,16)

Esemény megnevezése:
Időpont: 2012. szeptember 30., 16:00 meddig:
2012. október 07., 16:00
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal
A témaválasztás célja, hogy keresztény emberként elgondolkodjunk arról, milyen kapcsolata lehetett Jézusnak a természeti elemekkel, növényekkel, állatokkal, s milyen példát mutat nekünk ezeken keresztül a saját – természettel, emberekkel és Istennel fennálló – kapcsolatainkra nézve. A teremtésvédelemmel foglalkozó ökumenikus munkacsoport idén is elkészítette az ünnephez ajánlott segédanyagot, amely a Teremtés Hetének minden napjára kínál meditációkat, imádságokat, bibliai olvasmányokat, egyházi nyilatkozatok részleteit, művészeti illusztrációkat, valamint közösségi és egyéni szinteken cselekvési lehetőségeket. A Teremtés Ünnepe istentiszteleti megéléséhez liturgiai segítséggel is szolgál a füzet, amelyet minden gyülekezetbe és intézménybe megküldtünk postán, s amely letölthető az Ötlettár menüpont alatt is oldalunkról. Kívánunk Istentől áldott Teremtés Ünnepet mindenkinek!
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek