Itt vagyunk: Főoldal Ararát rovat
Mottó

A folyó maga a jelen. Ha megérinted, a múlt utolsó és a jövő első cseppjéhez nyúltál. (Leonardo da Vinci)

 

Ararát rovat

Ezen az oldalon a 2003 óta az Evangélikus Élet című országos hetilap "Üzenet az Ararátról" rovatában kéthetente megjelenő cikkeket gyűjtöttük össze.

Folder Teremtésvédelem
Őrizzük a teremtett világot vagy uralkodjunk felette? Vajon tényleg választanunk kell? Egyáltalán mit jelentenek számunkra a teremtéskor társul kapott élőlények, növények és állatok, az azokat körülvevő környezet, a víz, a levegő, a föld, az egész világ? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat...
Folder Fenntartható közösségek
Az alábbiakban a gyülekezetek, mint fenntartható közösségek megvalósításához gyűjtöttünk össze néhány gyakorlati segítséget, ötletet.
Folder Ökológia
Mindennapi életünkben számos veszélyhelyzetet tapasztalunk környezetünkben: növekvő hulladékmennyiség, szennyezett folyók, tavak, veszélyeztetett állat-és növényfajok... Mindemellett azonban szerencsére számos pozitív példáról, kezdeményezésről is olvashatunk.
Folder Egészséges életmód
Testünk a Szentlélek temploma - hívja fel a figyelmüket a beköszönő cikk. A megfelelő táplálkozás és mozgás a testi-lelki egészségünk alappillérei. Vajon fordítunk-e elegendő figyelmet erre?
Folder Kultúra / Jeles napok
Ha ötletet szeretnénk egy hétvégi kiránduláshoz, vagy szívesen olvasnánk egy-két érdekes információt a környezetvédelmi jeles napokról (mint például a víz vagy az állatok világnapja), akkor érdemes böngészni ebben a gyűjteményben.
Folder Ifjúság
Összefoglalók a munkacsoport Szélrózsa ifjúsági találkozóján végzett tevékenységéről valamint az evangélikus környezetvédelmi táborról.
Folder 2009
Az idei, legújabban megjelenő cikkek. Rovatgazda: Kézdy Edit.
Folder 2010
Az idei évben megjelent cikkek. Rovatgazda: Jerabek-Cserepes Csilla
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek