Itt vagyunk: Főoldal Aktuális Globális generáció

Globális generáció

Meghívó a Bocs Alapítvány őszi műhelymunkáira

Köztudott, hogy ha egy békát forró vízbe dobnak, nyomban kiugrik, de ha hideg vízbe teszik és felforralják, megfő, mert nem veszi észre a fokozatos változást. A fél évszázadnyi tapasztalattal rendelkezőknek nagyobb esélyük van észlelni az észrevétlenül lopakodó fenyegető megatrendeket, mert a képzés hatására fel tudják fedezni a gyerekkoruk óta történt fokozatos, de évtizedek alatt már óriási változásokat.

A BOCS Alapítvány képzést és tapasztalatcsere lehetőséget kínál tapasztalt (ötvenes-hatvanas éveikben járó) érdeklődőknek, akik szeretnék jobban megérteni, milyen hatással vannak mindennapi életünkre a globális problémák.

 Néhány szó a projektről:

A projekt időtartama 3 év (2010-2012), mely alatt három ország (Németország, Ausztria és Magyarország) különböző szervezetei, valamint Dél-Afrika vállalta, hogy szorosan együttműködve lehetőséget nyújtanak az 50 év felettieknek, hogy tapasztalatot cseréljenek évente 5 ún. workshop (műhelymunka) keretén belül. Ezen felül multiplikátor-képzésben vehet részt minden érdeklődő, akik vezető, döntéshozó pozícióban vannak, illetve másokat tanítanak.

A projekt résztvevői minden évben egy meghatározott témát dolgoznak fel.

A 2010-es év témája: (Hideg)háború, béke, (köz)biztonság

 A projekt célja: a hasonló korosztályba tartozó emberek új kapcsolatokat alakítsanak ki, a társadalom és a környezet jelenkori problémáit megismerve hatékonyabban tudjanak válaszolni a globalizáció kihívásaira, és felismerjék, mit tehetnek ők maguk a saját lakóhelyükön és közösségeikben.

A program során a résztvevők számára lehetőség nyílik arra, hogy tapasztalataikat, élményeiket, ismereteiket megoszthassák egymással, mi több, közvetett módon a fiatalabb generációkkal. A programok során összegyűjtött információkból és fotókból utazó kiállítás, valamint kiadvány készül magyar, angol és német nyelven, amely elérhető lesz nyomtatott formában, illetve az Interneten is.

A további műhelykonferenciák tervezett helyszíne Budapest, amely a jelentkezők igényétől, lakóhelyétől függően módosulhat. A találkozókon a jelentkezők közül kiválasztott 20-25 fő vehet részt, akiknek ebédet és vacsorát, igény szerint szállást és reggelit is biztosítunk.

 A műhelymunkákon való részvétel ingyenes.

 

A workshopok időpontjai:

2010. október 20-22. (tervezett helyszín: Cegléd)

2010. október 23-24. (multiplikátor-képzés, tervezett helyszín: Cegléd)

2010. november 5-7.     (helyszín: szervezés alatt)

 

Az október 20-22-ig tartó alkalomra külföldi vendégek (szakértők) kapnak meghívást Németországból és Dél-Afrikából, akik saját hazájukban idősebb emberekkel foglalkoznak. Elmondják tapasztalataikat, beszélnek a munkájukról és a szervezetükről. A találkozó során nagy hangsúly helyeződik a Milleniumi Fejlesztési Célokra is. Végül pedig sor kerül a jövőbeli együttműködés megtervezésére és a projektek összekapcsolására.

A konferenciát az összes résztvevő közül kiválasztott 15 ember kétnapos továbbképzése követi (multiplikátor-képzés, október 23-24.), amely során bővíthetik ismereteiket és elsajátíthatnak újakat, főként az előzőekben megszerzett ismeretek továbbadásának módjairól, módszereiről.

Az év ötödik, egyben zárókonferenciája november 5-7-ig lesz megtartva, amelyen lehetőség nyílik az elmúlt év alkalmainak kiértékelésére, valamint kidolgozni a további együttműködés részleteit. Központba kerül a vándorkiállítás, melyet a résztvevők maguk alkothatnak meg az év során készített képek, piszkozatok, filmek, történetek, stb. felhasználásával.

 Amennyiben szeretne többet megtudni a programról, látogasson el a http://bocs.eu illetve a http://global-generation.org/ug weboldalakra.

 Kapcsolattartó:

 Tóka Melitta

BOCS Alapítvány

00-36-30/756-8821

mt.bocs@gmail.com

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2019. augusztus »
augusztus
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?