Itt vagyunk: Főoldal Ajánló Honlapok

Honlapok

Link Web of Creation
Chicagoi evangélikus, presbiteriánus és unitárius szemináriumok közös szervezetének weboldala. A környezettudatos gyülekezet megvalósításához nyújt segítséget bibliatanulmányokkal, istentiszteletek liturgiáival, oktatási segédanyagokkal, példák bemutatásával. Angol nyelvű oldal.
Link Evangelical Environmental Network and Creation Care Magazine
Amerikai evangélikus non-profit szervezet honlapja, egyházi alkalmakhoz kínál segédanyagokat angol nyelven.
Link Christian Ecology Link
Több felekezetet összefogó angliai keresztény szervezet. Célja a környezettudatosság megvalósítása, melyhez egyrészt hírportálként kíván segítséget nyújtani, másrészt prédikációk, napi imádságok, gyakorlati ötletek közlésével. Angol nyelvű oldal.
Link European Christian Environmental Network
Európai keresztény egyházak szervezetének honlapja. Célja, hogy konferenciákon, munkacsoportokon és publikációkon keresztül erősítse a csoportok teremtésvédelem iránti elkötelezettségét. Angol és német nyelven.
Link Teremtésvédelem
A Magyar Katolikus Egyház munkacsoportjának honlapja. Bemutatja a "Felelősségünk a teremtett világért" című, 2008-ban kiadott katolikus püspökkari körlevelet, és a kereszténység és környezet kapcsolatát több szempontból körüljáró három kötetes könyvet. Magyar nyelvű oldal.
Link Kirche und Umwelt
Hírek, cikkek és segédanyagok német nyelven.
Link Arbeitsgemeinschaft der Umweltbeaftragten
Németországi Evangélikus Egyház környezetvédelmi munkacsoportjának honlapja. Publikációk német nyelven.
Link Coalition on the Environment and Jewish Life
Zsidó környezettudatos szervezet honlapja. Célja, hogy segítséget nyújtson a környezettudatos közösségek kialakításához tanulmányokkal és segédanyagokkal. Angol nyelvű honlap.
Link Greek Orthodox Archdiocese of America
Görögkatolikus honlap környezetvédelemmel foglalkozó oldala. Tanulmányok, liturgiák, meditációk angol nyelven.
Link Integrity of Creation Resources
Olaszországi Ferences Szerzetesrend honlapja. Tanulmányokat és cikkeket kínál az igazságosság és béke kérdésében az ember és környezet kapcsolatára vonatkoztatva. Többnyire angol, de olasz, spanyol és német nyelven is olvasható.
Folder Civil szervezetek honlapjai
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek